bedwantsen op vakantie

Bedwantsen op vakantie

Over bedwantsen hoor je de meest gruwelijke verhalen. Het klopt ook dat dit zeer lastige beestjes zijn om te bestrijden. Ze resistent tegen vele soorten giftige middelen en daarnaast zitten ze ook nog eens heel erg goed verstopt waardoor het als leek bijna niet te doen is om ze op te sporen.

Wist je dat in 9 van de 10 gevallen een bedwantsen probleem thuis een verblijf in het buitenland of hotelkamer de oorzaak is? Belangrijk dus om je hotelkamer goed te controleren op bedwantsen en er zeker van te zijn ze niet mee naar huis te nemen. Het bestrijden van bedwantsen door een professionele bestrijder kost al snel vele honderden Euro’s. Dit wil jij toch ook graag voorkomen?

Zoeken en herkennen van bedwantsen

bedwantsen op vakantieBedwantsen zijn echt absolute meesters in verstoppen. Ze hebben maar weinig ruimte nodig om zich te verbergen. Een bedwants is volwassen ongeveer een halve cm groot, moet toch prima te vinden zijn zou je zeggen maar niets is minder waar. In de dunste kiertjes kunnen ze zich schuil houden en in de avond komen ze naar buiten om de bloedmaaltijd halen.

Als je op zoek wilt gaan naar bedwantsen dan zijn er een paar plekken waar je de meeste kans maakt. Dunne randjes in het matras, in de pootjes en het hoofdbord van het bed, in de plooien van de gordijnen en zelfs tussen het stopcontact kan je ze tegenkomen. Zelfs voor professionele experts kan het een hele uitdaging zijn om ze op te sporen.

Er zijn ook speciale bedwants vallen te koop. Dit zijn kleine lijmvalletjes die je onder de poten van het bed plaatst. Wanneer de bedwantsen nu vanaf de vloer het bed op willen komen zullen ze vast komen te zitten op het plaatje. Dit is geen vorm van bestrijden maar meer een bewijs dat je op je kamer bedwantsen hebt.

Bloedmaaltijd bedwantsen

Bedwantsen herkennen CO2, dit komt vrij als je ademt, hierdoor weten ze je makkelijk te vinden in de nacht. Ze hebben bloed nodig om te overleven (en kunnen ook heel lang zonder bloed overleven) en dat bloed willen ze graag van jou. Met hun puntige snuit bijten ze je en zuigen ze bloed bij je af. Dit is vergelijkbaar met een muggenbult en iedereen reageert hier ook anders op. Soms heb je meerdere bulten bij elkaar, ze staan dan bijna altijd recht onder elkaar waardoor je direct weet met bedwantsen te maken te hebben.

Bedwantsen zijn gelukkig niet gevaarlijk en kunnen ook geen ziektes overbrengen. Wel zijn ze vreselijk irritant.

Ecosect

Bedwantswering op basis van mechanische werking.Dit Uniek bedwants wering middel, blijft tot 3 maanden werkzaam op bedden, meubels, kasten etc.Maak eerst de ondergrond goed schoon en wacht tot het droog is.Nevel oppervlaktes, naden en kieren goed in zodat deze goed vochtig zijn.Veeg met een droge...

Organifer

Het is algemeen bekend dat natuurlijke diatomeeënaarde ingezet wordt als een veilige en effectieve methode is om verschillende soorten plagen te bestrijden. Waaronder mieren, zilvervisjes, wespen, bedwantsen, papiervisjes, vlooien, luizen, mijten, kakkerlakken, pissebedden, bloedluizen,...

BSI

Kleermotten, huisstofmijten en bedwantsen behoren tot de meest voorkomende plagen in de woning. Met schade aan kledij en gezondheidsproblemen tot gevolg. Een effectieve bestrijding met een product met lange nawerking is aangewezen. Door de combinatie van 2 nieuwe actieve stoffen en de unieke...

isotronic

De Isotronic Eye Mijten en Bedwantsen Verjager werkt op batterijen en verjaagt de mijten en bedwantsen in vaste regelmaat met het frequentiespectrum van de OSZI 5.0 Technologie en in hun waarneming van mens en dier belemmerd en verward. U kunt de Isotronic Eye Mijten en Bedwantsen Verjager...

Rostem

Wil je af zijn van ongedierte zoals muizen, spinnen, vliegen en andere ongedierten? Gebruik dan de ROSTEM 4-Pack Ultrasonische ongedierte verjager! Diervriendelijk, effectief en doelgericht! Diervriendelijke manier om ongedierte te verjagen De ROSTEM ultrasone ongedierte verjager helpt je bij het...

Pas op je koffer

let op je koffer bedwantsenWanneer je weet dat je bedwantsen op je hotelkamer hebt dan is voorzichtigheid geboden. Je wilt de beestjes namelijk echt niet mee naar huis nemen.

Check je koffer extra goed en neem deze bij thuiskomst niet mee naar binnen naar je huis is. Verwarmen boven de 65 graden of een tijd bevriezen maakt de bedwantsen op je koffer dood. Let op: als je met een goedkope koffer reist kan dit heel wat schade aanrichten – ik kan je dus aanraden om te investeren in een kwalitatieve koffer uit deze lijst bijvoorbeeld zodat je hem goed kan onderhouden.

Bij twijfel kan je je koffer nog laten behandelen door een professionele ongediertebestrijder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *