marter kop

Hoe kan je marters uit je tuin houden?

Dus je hebt last van marters in je tuin en je wilt er graag vanaf? Geen zorgen, ik sta voor je klaar met allerlei handige tips om deze ondeugende beestjes op een diervriendelijke manier weg te houden. Marters kunnen soms voor overlast zorgen, maar met de juiste maatregelen kun je ze buiten de deur houden. Laten we meteen aan de slag gaan!

1. Marters begrijpen

Voordat we naar de oplossingen gaan, is het belangrijk om te begrijpen waarom marters je tuin als aantrekkelijke plek zien. Marters zijn nieuwsgierige diertjes die op zoek zijn naar voedsel en een comfortabele schuilplaats. Ze kunnen je tuin betreden op zoek naar lekkernijen, zoals fruit, groenten of zelfs vogeleieren. Daarnaast kunnen ze schade veroorzaken aan je tuin, zoals het vernielen van bloembakken of het graven van gaten.

2. Maak je tuin onaantrekkelijk

Een effectieve manier om marters uit je tuin te houden, is door ervoor te zorgen dat ze er simpelweg niet willen zijn. Dit kun je doen door je tuin onaantrekkelijk te maken voor deze nieuwsgierige beestjes. Hier zijn enkele praktische tips:

a. Verwijder voedselbronnen

Marters komen op voedsel af, dus zorg ervoor dat er geen gemakkelijke maaltijden te vinden zijn in je tuin. Ruim regelmatig gevallen fruit op, sluit vuilnisbakken goed af en berg vogelvoer op na zonsondergang. Door deze maatregelen te nemen, maak je je tuin minder aantrekkelijk voor marters.

b. Bescherm je kippenhok

Als je kippen hebt, is het belangrijk om je kippenhok goed te beschermen tegen marters. Zorg ervoor dat het hok stevig is gebouwd en dat er geen openingen zijn waar marters doorheen kunnen glippen. Je kunt ook gebruikmaken van draadgaas met kleine mazen om je kippenhok extra veilig te maken.

c. Houd je tuin netjes

Marters geven de voorkeur aan plekken waar ze zich kunnen verstoppen, zoals rommelige hoekjes en stapels hout. Houd je tuin netjes en opgeruimd om deze schuilplaatsen te verminderen. Verwijder overbodige plantenbakken, stapels takken en andere rommelige objecten waar marters zich graag verstoppen.

marters uit je tuin houden

3. Maak gebruik van geurafschrikking

Marters hebben een sterke reukzin en kunnen worden afgeschrikt door bepaalde geuren. Je kunt deze eigenschap in je voordeel gebruiken om ze uit je tuin te houden. Hier zijn een paar geurafschrikkende opties:

a. Mottenballen

Marters hebben een hekel aan de sterke geur van mottenballen. Plaats enkele mottenballen op strategische plaatsen in je tuin, zoals rondom je groentetuin of bij de ingang van je kippenhok. Let er wel op dat mottenballen giftig zijn, dus zorg ervoor dat kinderen en huisdieren er niet bij kunnen.

b. Geurende planten

Sommige planten staan bekend om hun sterke geur, waar marters niet van houden. Overweeg om geurende planten, zoals munt, goudsbloem of lavendel, in je tuin te planten. Niet alleen zullen deze planten marters afschrikken, maar ze voegen ook nog eens een heerlijk aroma toe aan je buitenruimte.

4. Maak gebruik van geluid en licht

Marters zijn schichtige dieren en kunnen worden afgeschrikt door onverwachte geluiden en felle lichten. Hier zijn een paar methoden die je kunt proberen:

a. Ultrasoon geluid

Er zijn ultrasone apparaten op de markt die geluiden produceren die voor mensen niet waarneembaar zijn, maar die marters en andere ongewenste dieren kunnen verjagen. Plaats deze apparaten op strategische plekken in je tuin om marters af te schrikken.

b. Bewegingsgeactiveerde verlichting

Marters zijn niet dol op fel licht, vooral niet als het onverwacht wordt ingeschakeld. Installeer bewegingsgeactiveerde verlichting rondom je tuin om marters af te schrikken wanneer ze dichtbij komen. Het plotselinge licht zal ze laten schrikken en ervoor zorgen dat ze snel een ander plekje zoeken.

Carsa

Bescherm je auto tegen marters en ander ongedierte met de marterverjager van Carsa. Gebruik deze diervriendelijke en eenvoudig te installeren verjager met ultrasone geluiden om steenmarters en ander ongewenst bezoek buiten te houden. Met de variabele frequentie en het lage energieverbruik is deze...

Living Nine

Woon jij in een groene omgeving en wil jij je auto beschermen? Heb je last van ongedierte op de oprit en wil je voorkomen dat die je motor beschadigen? Bescherm je nieuwe auto tegen marters, ratten, eekhoorns en muizen met de nieuwe ongedierteverjager van Living Nine! De marterverjager is...

EarKings

Heb je last van marters, muizen, ratten of ander ongedierte? Zorgen ze voor vernieling van je kabels, auto of het dak van je huis? Of is dit nog niet het geval en wil je dit koste wat het kost voorkomen? Dan is een marterverjager wat jij nodig hebt. Een marterverjager zendt ultrasone signalen in...

BYMADE verjager

Heb je last van steenmarters, marters en ander ongedierte die schade veroorzaken aan je auto? Wij hebben de oplossing voor jou. Steenmarters en muizen kunnen een enorme overlast en schade veroorzaken. Voorkom dat deze dieren zich nestelen in de buurt van je woning of auto. Gebeurd dit toch? Dan...

Premes

Heb je last van marters of ander ongedierte in of rondom je huis? Dan heb je de Innovaland Ongedierte Verjager nodig. Deze werkt door middel van ultrasone (niet door mensen te horen) geluiden en knipperend licht, waardoor marters en ander ongedierte op een diervriendelijke manier weggejaagd...

Vulpes goods

NIEUW 2023 - Heb je veel last van Marters en ander ongedierte rondom je auto of huis? Heb je schade en/of wil je in het vervolg je woning, auto of camper hier tegen beschermen? Dan is de Ultrasone Marterverjager de ideale oplossing voor jou! De marterverjager zorgt ervoor dat marters en ander...

RV Solutions

Gloednieuw model - Ben je moe van steenmarters, marters of muizen die schade aanbrengen in je auto? RV Solutions heeft de oplossing voor jou. Onze all-in-1 marterverjager zorgt ervoor dat je geen last meer hebt van ongedierte rondom je auto, woning of camper. We leveren alle benodigdheden mee,...

Vulpes goods

NIEUW 2023 - Heb je veel last van Marters en ander ongedierte rondom je auto of huis? Heb je schade en/of wil je in het vervolg je woning, auto of camper hier tegen beschermen? Dan is de Ultrasone Marterverjager van Vulpes Goods® de ideale oplossing voor jou! De marterverjager zorgt ervoor dat...

5. Schakel professionele hulp in

Als je na het nemen van alle voorzorgsmaatregelen nog steeds last hebt van marters in je tuin, is het misschien tijd om professionele hulp in te schakelen. Er zijn gespecialiseerde bedrijven die ervaring hebben met het omgaan met marterproblemen. Zij kunnen je helpen bij het identificeren van de bron van de overlast en het nemen van passende maatregelen om de marters weg te houden.

Houd er rekening mee dat het gebruik van gif of het doden van marters meestal niet wordt aanbevolen, omdat dit in veel landen illegaal is en het kan leiden tot onnodig leed voor de dieren.

Met deze tips in gedachten ben je goed op weg om marters uit je tuin te houden. Onthoud dat het belangrijk is om geduldig te zijn en verschillende maatregelen uit te proberen, omdat wat voor de ene tuin werkt, mogelijk niet voor de andere werkt. Door een combinatie van afschrikmiddelen en preventieve maatregelen kun je de marters ontmoedigen om je tuin als hun favoriete speeltuin te beschouwen. Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *