mieren in huis

Mieren in huis bestrijden

Iedereen heeft het waarschijnlijk wel eens meegemaakt; mieren in huis. In de keuken, toilet, eettafel, achter de bank en noem maar op. Ze kunnen daadwerkelijk echt overal rondlopen maar waar ze vandaan komen is maar altijd de vraag. Hoewel, is dit echt de vraag, we kunnen namelijk redelijk zeker zeggen dat ze van buiten komen, of van onder de vloer. We hebben hieronder een aantal tips beschreven om mieren in huis te bestrijden en te voorkomen zodat je er geen last meer van hebt. Dit zorgt wel voor enige vorm van discipline.

Zorg dat de mieren niet binnen kunnen komen

Dit klinkt natuurlijk een beetje flauw maar het is net als bij andere vormen van ongedierte de basis van het probleem. Mieren leven buiten en komen naar binnen om hun voedsel te halen. Eenmaal gevonden volgen ze hun spoor weer naar buiten. Het is dus zaak om uit te zoeken waar ze je huis naar binnen dringen en hier iets aan te doen. Wellicht heb je een klein gaatje in je buitenmuur waardoor ze naar binnen komen, het probleem kan al verholpen zijn om dit dicht te maken met een beetje kit. Ook het bestrijden van mieren in de tuin is natuurlijk een goede oplossing want als ze daar niet meer zitten kunnen ze ook niet meer binnen komen.

Hou je huis schoon

mieren in huis bestrijdenWanneer je merkt dat mieren in je huis zitten kan je over het algemeen vrij goed een spoor volgen waar ze naartoe gaan. Veelal is dit een plek waar ze voedsel kunnen vinden, bijvoorbeeld de keuken, onder de eettafel of de bank. Kruimeltjes brood of suiker is al voldoende voor de miertjes om helemaal gelukkig van te worden. Zorg dat deze plekken schoon zijn, zeker op momenten dat je overlast hebt van mieren. Een keertje vaker stofzuigen of een paar keer per dag een vochtige doek over het aanrecht is een minimale inspanning met groot resultaat.

Doe eten in afgesloten bakken

Doe al je eten in de keuken in afgesloten bakken. Op deze manier komen er geen geurtjes vrij en ligt er niks binnen het bereik van de mieren om mee te nemen naar het nest. Gewoon simpele plasticbakken zijn ruim voldoende om je eten in de bewaren. Doe dit ook met eten in kastjes en lades, mieren kunnen vrijwel overal bijkomen.

Lokdoosjes

In de supermarkt, doe-het-zelf zaken en het tuincentrum zijn lokdoosjes te koop. Lokdoosjes zijn prima binnen te gebruiken maar niet geschikt voor buiten. De werking van een lokdoosje is heel simpel. Maak ze open en zet ze vervolgens neer op de plek waar je overlast van de mieren hebt. De mieren worden aangetrokken door de geur en nemen beetje van het gif uit het lokdoosje naar het nest. Op deze manier zullen ze zelf hun eigen nest uitroeien en zal de overlast na enkele dagen voorbij zijn. Let op waar je deze doosjes plaatst, ze zijn gevaarlijk voor kinderen en huisdieren.

Citin

In handige strooiflacon Buiten bereik van kinderen en huisdieren houden De anti-mierenpoeder van Citin helpt snel en effectief bij het bestrijden van mieren en hun nest(en).

Knock Off

Knock Off Mieren Gel voor het effectief bestrijden van mieren en mierennesten. Gebruiksklaar middel voor het bestrijden van de zwarte wegmier (Lasius niger) binnen- en buitenshuis en tropische mieren, zoals Argentijnse mier en Faraomier, binnenhuis. De zeer smakelijke formulering is...

Edialux

Mierengel zoals de professionals ook gebruiken Makkelijk in gebruik Weinig nodig voor resultaat Ook geschikt voor faraomier en argentijnse mier Edialux Imidalux Mierengel 5gram Niks zo vervelend als mieren. Overal lopen ze rond, en ze komen ook letterlijk overal. Er is geen plekje in uw huis of...

HG

HGX spray tegen mieren is een uiterst effectief middel tegen mieren HGX spray tegen mieren is een effectief middel tegen mieren in huis en houdt mieren voor weken uit huis na gebruik. Uiterst effectief middel tegen mieren 4 – 6 weken werkzaam Vlekvrij Gebruik HGX spray tegen mierenHoud voor...

ECOstyle

Voor effectieve bestrijding van mieren in huis, op terras of balkonDe ECOstyle MierenLokdoos is geschikt voor in huis, op het terras of balkon en bevat een effectieve stof. Deze werkzame stof wordt door de werksters meegenomen in het mierennest. Zo wordt het mierenprobleem bij de bron aangepakt....

Schakel een professionele ongediertebestrijder in om mieren in huis te bestrijden

Wanneer het je niet lukt met behulp van bovenstaande tips om de overlast kwijt te raken kan je altijd besluiten om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen. De kosten hiervan zullen variëren van 60 – 120 Euro bij normale overlast. Zaken als reiskosten en gebruik van de hoeveelheid gif zijn hierin bepalend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *