mieren in huis

Mieren in huis bestrijden

Iedereen heeft het waarschijnlijk wel eens meegemaakt; mieren in huis. In de keuken, toilet, eettafel, achter de bank en noem maar op. Ze kunnen daadwerkelijk echt overal rondlopen maar waar ze vandaan komen is maar altijd de vraag. Hoewel, is dit echt de vraag, we kunnen namelijk redelijk zeker zeggen dat ze van buiten komen, of van onder de vloer. We hebben hieronder een aantal tips beschreven om mieren in huis te bestrijden en te voorkomen zodat je er geen last meer van hebt. Dit zorgt wel voor enige vorm van discipline.

Zorg dat de mieren niet binnen kunnen komen

Dit klinkt natuurlijk een beetje flauw maar het is net als bij andere vormen van ongedierte de basis van het probleem. Mieren leven buiten en komen naar binnen om hun voedsel te halen. Eenmaal gevonden volgen ze hun spoor weer naar buiten. Het is dus zaak om uit te zoeken waar ze je huis naar binnen dringen en hier iets aan te doen. Wellicht heb je een klein gaatje in je buitenmuur waardoor ze naar binnen komen, het probleem kan al verholpen zijn om dit dicht te maken met een beetje kit. Ook het bestrijden van mieren in de tuin is natuurlijk een goede oplossing want als ze daar niet meer zitten kunnen ze ook niet meer binnen komen.

Hou je huis schoon

mieren in huis bestrijdenWanneer je merkt dat mieren in je huis zitten kan je over het algemeen vrij goed een spoor volgen waar ze naartoe gaan. Veelal is dit een plek waar ze voedsel kunnen vinden, bijvoorbeeld de keuken, onder de eettafel of de bank. Kruimeltjes brood of suiker is al voldoende voor de miertjes om helemaal gelukkig van te worden. Zorg dat deze plekken schoon zijn, zeker op momenten dat je overlast hebt van mieren. Een keertje vaker stofzuigen of een paar keer per dag een vochtige doek over het aanrecht is een minimale inspanning met groot resultaat.

Doe eten in afgesloten bakken

Doe al je eten in de keuken in afgesloten bakken. Op deze manier komen er geen geurtjes vrij en ligt er niks binnen het bereik van de mieren om mee te nemen naar het nest. Gewoon simpele plasticbakken zijn ruim voldoende om je eten in de bewaren. Doe dit ook met eten in kastjes en lades, mieren kunnen vrijwel overal bijkomen.

Lokdoosjes

In de supermarkt, doe-het-zelf zaken en het tuincentrum zijn lokdoosjes te koop. Lokdoosjes zijn prima binnen te gebruiken maar niet geschikt voor buiten. De werking van een lokdoosje is heel simpel. Maak ze open en zet ze vervolgens neer op de plek waar je overlast van de mieren hebt. De mieren worden aangetrokken door de geur en nemen beetje van het gif uit het lokdoosje naar het nest. Op deze manier zullen ze zelf hun eigen nest uitroeien en zal de overlast na enkele dagen voorbij zijn. Let op waar je deze doosjes plaatst, ze zijn gevaarlijk voor kinderen en huisdieren.

Schakel een professionele ongediertebestrijder in om mieren in huis te bestrijden

Wanneer het je niet lukt met behulp van bovenstaande tips om de overlast kwijt te raken kan je altijd besluiten om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen. De kosten hiervan zullen variëren van 60 – 120 Euro bij normale overlast. Zaken als reiskosten en gebruik van de hoeveelheid gif zijn hierin bepalend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *