wespen

Weetjes over wespen

Wespen zijn geen geliefde dieren bij veel mensen. Veel personen zijn er zelf bang voor en kunnen volledig in paniek raken bij het zien van een wesp. Dit is niet nodig. Vaak brengt onwetendheid onzekerheid en angst met zich mee, daarom hieronder een aantal weetjes over wespen. Misschien dat de angst hierdoor minder wordt of dat je het gewoon leuk lijkt om te lezen.

Wespenweetjes

  • wespenWespen zijn hele nuttige dieren. Ze vangen veel andere insecten en ruimen ook veel dode insecten op uit de natuur. Deze insecten nemen ze mee naar hun nest om de jongen mee te voeren.
  • In een wespennest kunnen tot wel 5000 wespen wonen. Bij dit formaat nesten is het een komen en gaan in en uit het nest
  • Een wespennest wordt slechts één jaar gebruikt door de wespen. De koningin zal ieder jaar aan een nieuw nest beginnen. Wanneer je dus een nest hebt dat bestreden is en bijvoorbeeld onder de dakpannen zit hoeft niet persé verwijderd te worden. Wanneer er na de winter in een nest wat niet bestreden is geen activiteit meer is zal het ook niet nogmaals worden gebruikt.
  • Een mannetjes wesp noemen we een dar. De taak van de dar is om met de koningin te paren. Vrij snel na de paring zal de dar doodgaan.
  • Het gif van wespen bevat een feromoon dat andere wespen aantrekt. De wespen die worden aangetrokken zullen direct ook agressief reageren. Op het moment dat je een wesp dood slaat zal dit feromoon ook vrijkomen waardoor je uiteindelijk steeds meer agressie wespen krijgt. Ik denk niet dat we hoeven uit te leggen wat het geval zou zijn als je dit in de buurt van een wespennest hebt.
  • Een hoornaar lijkt heel erg op een wesp alleen zijn ze een stuk groter. Wanneer hoornaars steken kan het echt verschrikkelijk veel pijn doen. De nesten van hoornaars bevinden zich veelal in holle bomen.
  • Koninginnen zijn de enige wespen die de winter overleven. Ze zullen overwinteren in een holle opening en in winterslaap gaan. In het voorjaar komen ze er weer uit en hebben vanaf dat moment één taak. Het beginnen van een nieuw nest en hier zo veel mogelijk nakomelingen in krijgen. Vaak zie je koninginnen ook op een schutting zitten om houtpulp te verzamelen om hiermee het nieuwe nest te bouwen.
  • Aan het einde van de zomer worden er nieuwe koninginnen geproduceerd. Ze zullen de enige zijn die de winter overleven. De oude koningin en de mannetjes zullen allemaal overlijden tijdens het koude weer.

Het is heel handig om wat meer te weten over wespen. Je kunt signalen herkennen en hierdoor een veilige situatie voor jezelf en je omgeving creëren. Het is echt niet altijd nodig om wespennesten te bestrijden en probeer voor jezelf in te zien dat wespen echt hele nuttige beestjes zijn voor de natuur.

Ecosect

Heerlijk buiten zitten en genieten van het mooie weer! Maar ben jij het beu om continu lastig gevallen te worden door wespen, horzels, bijen etc? Dan is dit dé oplossing voor jou! Met deze eenvoudige uitvouwbare wespenverjager heb je niet meer last van insecten die jou langer lastig vallen. Met...

Permas-D

Gebruiksklaar strooipoeder ter bestrijding van mieren, wespen en ander kruipend ongedierte in en rond gebouwen.Tegen mieren:Toepassingstijdstip: van zodra de insecten waargenomen worden. Indien nodig, en vooral na regen, de behandeling herhalen.Toepassingswijze: Het poeder in dunne lagen...

PestiNext

Maak je huis onaantrekkelijk voor ongewenste gasten: de kracht van RVS wering gaas We kennen het allemaal wel: je zit gezellig op de bank, kopje thee in de hand, en ineens zie je iets uit je ooghoek voorbijschieten. Een muis, rat, of erger nog, een wesp. Niet bepaald de gezelligheid waar je op...

Tuin de Bruijn

Deze wespenverjager houdt de wespen echt op afstand, weert wespen binnen een straal van 6 meter af. Het werkt als een soort vogelverschrikker, het bootst een concurrerend wespennest na, waardoor wespen zich laten afschrikken. De wespen worden niet gedood, er worden geen schadelijke chemicalien...

Merkloos

✔️ RVS; roest niet, ideaal om muizen en ratten tegen te houden✔️ Grote Rol Wering gaas✔️ Lucht doorlatend✔️ Makkelijk aan te brengen✔️ Makkelijk te knippen RVS Wering gaas 15cm breed - 5 meter lang; tegen muizen, ratten en...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *