wespen

Weetjes over wespen

Wespen zijn geen geliefde dieren bij veel mensen. Veel personen zijn er zelf bang voor en kunnen volledig in paniek raken bij het zien van een wesp. Dit is niet nodig. Vaak brengt onwetendheid onzekerheid en angst met zich mee, daarom hieronder een aantal weetjes over wespen. Misschien dat de angst hierdoor minder wordt of dat je het gewoon leuk lijkt om te lezen.

Wespenweetjes

  • wespenWespen zijn hele nuttige dieren. Ze vangen veel andere insecten en ruimen ook veel dode insecten op uit de natuur. Deze insecten nemen ze mee naar hun nest om de jongen mee te voeren.
  • In een wespennest kunnen tot wel 5000 wespen wonen. Bij dit formaat nesten is het een komen en gaan in en uit het nest
  • Een wespennest wordt slechts één jaar gebruikt door de wespen. De koningin zal ieder jaar aan een nieuw nest beginnen. Wanneer je dus een nest hebt dat bestreden is en bijvoorbeeld onder de dakpannen zit hoeft niet persé verwijderd te worden. Wanneer er na de winter in een nest wat niet bestreden is geen activiteit meer is zal het ook niet nogmaals worden gebruikt.
  • Een mannetjes wesp noemen we een dar. De taak van de dar is om met de koningin te paren. Vrij snel na de paring zal de dar doodgaan.
  • Het gif van wespen bevat een feromoon dat andere wespen aantrekt. De wespen die worden aangetrokken zullen direct ook agressief reageren. Op het moment dat je een wesp dood slaat zal dit feromoon ook vrijkomen waardoor je uiteindelijk steeds meer agressie wespen krijgt. Ik denk niet dat we hoeven uit te leggen wat het geval zou zijn als je dit in de buurt van een wespennest hebt.
  • Een hoornaar lijkt heel erg op een wesp alleen zijn ze een stuk groter. Wanneer hoornaars steken kan het echt verschrikkelijk veel pijn doen. De nesten van hoornaars bevinden zich veelal in holle bomen.
  • Koninginnen zijn de enige wespen die de winter overleven. Ze zullen overwinteren in een holle opening en in winterslaap gaan. In het voorjaar komen ze er weer uit en hebben vanaf dat moment één taak. Het beginnen van een nieuw nest en hier zo veel mogelijk nakomelingen in krijgen. Vaak zie je koninginnen ook op een schutting zitten om houtpulp te verzamelen om hiermee het nieuwe nest te bouwen.
  • Aan het einde van de zomer worden er nieuwe koninginnen geproduceerd. Ze zullen de enige zijn die de winter overleven. De oude koningin en de mannetjes zullen allemaal overlijden tijdens het koude weer.

Het is heel handig om wat meer te weten over wespen. Je kunt signalen herkennen en hierdoor een veilige situatie voor jezelf en je omgeving creëren. Het is echt niet altijd nodig om wespennesten te bestrijden en probeer voor jezelf in te zien dat wespen echt hele nuttige beestjes zijn voor de natuur.

Edialux

Zeer effectief tegen wespennesten Het originele wespenpoeder Langdurige werking Snel resultaat Edialux Permas D 400gram tegen wespen en mieren - wespenpoeder - ideaal tegen wespennesten Wespennest in de tuin? Behoorlijk vervelend. Overal die zoemende en stekende wespen. Edialux heeft de...

Compo

COMPO Wespen Schuim Gel Spray, 500 ml spuitbusCOMPO Wasp Foam Gel Spray, 500 ml spuitbus tegen wespen, 2 spuitmogelijkheden, barrièrevorming tijdens oppervlaktebehandeling, met onmiddellijke en langdurige werking Gebruik biociden veilig - lees voor gebruik altijd het etiket en de...

Gardtech

OOK VERKRIJGBAAR IN CREMEBEIGE (zoek op eancode 0798220663388) OLIJFGROEN (zoek op eancode 0798220663395) De oplaadbare vliegenverjager van GARDTECH verjaagt vliegende insecten die in de buurt komen van voedsel en dit zowel binnen als buiten. De holografische punten op het uiteinde van de...

Organifer

Het is algemeen bekend dat natuurlijke diatomeeënaarde ingezet wordt als een veilige en effectieve methode is om verschillende soorten plagen te bestrijden. Waaronder mieren, zilvervisjes, wespen, bedwantsen, papiervisjes, vlooien, luizen, mijten, kakkerlakken, pissebedden, bloedluizen,...

HG

HGX elektrische vliegenmepper is dé oplossing tegen vliegen en andere insecten HGX elektrische vliegenmepper is de oplossing om op een snelle en schone manier van muggen, vliegen of wespen af te komen. Met HGX elektrische vliegenmepper worden vlekken voorkomen. Het voltage is voldoende om...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *