wespen

Weetjes over wespen

Wespen zijn geen geliefde dieren bij veel mensen. Veel personen zijn er zelf bang voor en kunnen volledig in paniek raken bij het zien van een wesp. Dit is niet nodig. Vaak brengt onwetendheid onzekerheid en angst met zich mee, daarom hieronder een aantal weetjes over wespen. Misschien dat de angst hierdoor minder wordt of dat je het gewoon leuk lijkt om te lezen.

Wespenweetjes

  • wespenWespen zijn hele nuttige dieren. Ze vangen veel andere insecten en ruimen ook veel dode insecten op uit de natuur. Deze insecten nemen ze mee naar hun nest om de jongen mee te voeren.
  • In een wespennest kunnen tot wel 5000 wespen wonen. Bij dit formaat nesten is het een komen en gaan in en uit het nest
  • Een wespennest wordt slechts één jaar gebruikt door de wespen. De koningin zal ieder jaar aan een nieuw nest beginnen. Wanneer je dus een nest hebt dat bestreden is en bijvoorbeeld onder de dakpannen zit hoeft niet persé verwijderd te worden. Wanneer er na de winter in een nest wat niet bestreden is geen activiteit meer is zal het ook niet nogmaals worden gebruikt.
  • Een mannetjes wesp noemen we een dar. De taak van de dar is om met de koningin te paren. Vrij snel na de paring zal de dar doodgaan.
  • Het gif van wespen bevat een feromoon dat andere wespen aantrekt. De wespen die worden aangetrokken zullen direct ook agressief reageren. Op het moment dat je een wesp dood slaat zal dit feromoon ook vrijkomen waardoor je uiteindelijk steeds meer agressie wespen krijgt. Ik denk niet dat we hoeven uit te leggen wat het geval zou zijn als je dit in de buurt van een wespennest hebt.
  • Een hoornaar lijkt heel erg op een wesp alleen zijn ze een stuk groter. Wanneer hoornaars steken kan het echt verschrikkelijk veel pijn doen. De nesten van hoornaars bevinden zich veelal in holle bomen.
  • Koninginnen zijn de enige wespen die de winter overleven. Ze zullen overwinteren in een holle opening en in winterslaap gaan. In het voorjaar komen ze er weer uit en hebben vanaf dat moment één taak. Het beginnen van een nieuw nest en hier zo veel mogelijk nakomelingen in krijgen. Vaak zie je koninginnen ook op een schutting zitten om houtpulp te verzamelen om hiermee het nieuwe nest te bouwen.
  • Aan het einde van de zomer worden er nieuwe koninginnen geproduceerd. Ze zullen de enige zijn die de winter overleven. De oude koningin en de mannetjes zullen allemaal overlijden tijdens het koude weer.

Het is heel handig om wat meer te weten over wespen. Je kunt signalen herkennen en hierdoor een veilige situatie voor jezelf en je omgeving creëren. Het is echt niet altijd nodig om wespennesten te bestrijden en probeer voor jezelf in te zien dat wespen echt hele nuttige beestjes zijn voor de natuur.

Tuin de Bruijn

Deze wespenverjager houdt de wespen echt op afstand, weert wespen binnen een straal van 6 meter af. Het werkt als een soort vogelverschrikker, het bootst een concurrerend wespennest na, waardoor wespen zich laten afschrikken. De wespen worden niet gedood, er worden geen schadelijke chemicalien...

Flystopper

3 stuks Wespenvallen Geen last meer van agressieve wespen met deze effectieve degelijke wespenvanger wespenval. Geniet van een koel drankje in je tuin zonder lastig gevallen te worden door wespen die op de zoete dranken afkomen. Met deze wespenval lok je de wespen weg en kun je weer ongestoord...

HG

HGX spray tegen wespen is een uiterst effectieve wespenspray HGX spray tegen wespen is een uiterst effectief middel voor het bestrijden van wespen. Het heeft een langdurige werking van 4 tot 6 weken en is vlekvrij. HGX spray tegen wespen is geschikt voor binnenshuis. Het is ook geschikt voor het...

Fragrantly

Nu ook Weg met die Wespen spray. Houd wespen op veilig afstand en voorkom prikken! De "Weg met die wespen" spray werkt op een hele simpele wijze. De spray bevat hetzelfde ingredienten als onze Weg met die Wespen geur mineralen en geven een specifiek afwerende geur af wat wespen niet prettig...

Flystopper

3 stuks Wespenvallen Geen last meer van agressieve wespen met deze effectieve degelijke wespenvanger wespenval. Geniet van een koel drankje in je tuin zonder lastig gevallen te worden door wespen die op de zoete dranken afkomen. Met deze wespenval lok je de wespen weg en kun je weer ongestoord...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *