teken verwijderen katten

Hoe goed teken bij een kat verwijderen

Het is belangrijk om te weten hoe teken bij een kat te verwijderen, omdat teken ziektes kunnen overbrengen op mensen en dieren. Als u merkt dat uw kat een teek heeft, is het belangrijk om snel en zorgvuldig te handelen om de teek te verwijderen en te voorkomen dat deze ziektes overbrengt.

Voordat u begint met het verwijderen van de teek, is het belangrijk om uw kat te kalmeren en te rusten. Gebruik eventueel een kalmerend middel, zoals een kalmeringsband of een rustgevende spuit, om uw kat te helpen ontspannen. Dit zal het verwijderen van de teek veel gemakkelijker maken.

Een tekenpincet gebruiken

teken bij een kat verwijderenEr zijn een aantal manieren om teken bij katten te verwijderen, maar de meest effectieve en veilige manier is door het gebruik van speciale tekenpincetten. Deze pincetten zijn ontworpen om de teek zonder te knijpen of te verwonden te verwijderen. Gebruik de pincetten om de teek zo dicht mogelijk bij de huid van de kat te grijpen en trek de teek langzaam en voorzichtig uit de huid. Zorg ervoor dat je de teek helemaal verwijdert, inclusief de monddelen die achter in de huid kunnen blijven.

Gebr. De Boon

Handige tekenpincet. Mocht uw hond of kat last hebben van teken haalt u deze met het grootste gemak eruit

Benson

Heb je last van teken of wil je goed voorbereid zijn? Deze tekentang werkt uitstekend om teken te verwijderen. Geschikt voor het verwijderen van teken bij mens en dier. De tekentang werkt eenvoudig. De tang is klein waardoor hij gemakkelijk mee te nemen is. De blauwe tekentang doet precies wat...

Nobleza

Met deze anti teken set komt jouw hond of kat niks te kort. Dit setje is voorzien van een tekentang, tekenpincet en tekenhaakjes voor het verwijderen van teken. Handig voor thuis, vakantie of onderweg. Met deze set kunt u veilig en gemakkelijk een teek verwijderen van jouw huisdier. Praktische...

Bevaplast

1x Stuks handige kunststof tekentang, incl. 2x stuks alcoholdeppers en gebruiksaanwijzing. Met de pincet pak je de teek vanaf de zijkant beet, zoals op de gebruiksaanwijzing is te zien. Trek de teek voorzichtig recht uit de huid. Wordt geleverd in een polybag. Materiaal: plastic. Afmeting: 8 x 6...

CHPN

Maak je leven makkelijker met de CHPN TickTool! Verwijder teken op een veilige en hygiënische manier met de CHPN TickTool! Met de CHPN TickTool is het verwijderen van teken een eenvoudige taak. Gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal en voorzien van een anti-slip design, zorgt de TickTool voor...

Andere tools

Als u geen tekenpincetten hebt, kunt u ook een paar schone, platte tangen gebruiken om de teek te verwijderen. Gebruik de tangen om de teek zo dicht mogelijk bij de huid te grijpen en trek de teek langzaam en voorzichtig uit de huid. Zorg ervoor dat je de teek helemaal verwijdert, inclusief de monddelen die achter in de huid kunnen blijven.

Na het verwijderen van de teek, is het belangrijk om de behandelde huid te desinfecteren met een antisepticum om infecties te voorkomen. Was vervolgens uw handen grondig om te voorkomen dat u de teek opnieuw aanraakt of besmet raakt met eventuele ziektes die door de teek kunnen worden overgebracht.

Het is ook belangrijk om uw kat te laten controleren door een dierenarts als u twijfelt of de teek volledig is verwijderd of als uw kat ziek of anderszins onwel wordt na het verwijderen van de teek. De dierenarts kan ook andere behandelingen aanbevelen die specifiek voor jouw kat de moeite kunnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *