muizen in de schuur

Muizen in de schuur: hoe pak je dat aan?

Een veelvoorkomend probleem is overlast van muizen in de schuur of het tuinhuisje. Dit is natuurlijk niet zo vreemd omdat muizen graag op een rustige, droge en beschutte plek verblijven. Een schuurtje geeft over het algemeen deze beschutting. Veelal gebruiken ze de plek die ze vinden om te nestelen en binnen de kortste keren loopt er een volledige familie muis door je schuur. Met urine en uitwerpselen bevuilen ze alles wat een vreselijke stank kan veroorzaken. Gelukkig ben je prima in staat om dit probleem zelf op te lossen. Hieronder geven we je graag wat tips.

Hou je schuur netjes en opgeruimd

Het klinkt zo logisch, maar als je in de praktijk de gemiddelde schuur open doet zie je de achterwand niet dankzij alle spullen die er in staan opgeslagen. Fietsen, gereedschap, tuinkussens, bbq en nog heel veel meer. Spullen staan er soms jaren in zonder er naar om te kijken, veel van deze spullen zullen ook nooit meer gebruikt worden en kunnen bij het vuil. Muizen voelen zich veilig in spullen die dicht op elkaar staan. Het geeft beschutting en rust voor ze.

Hou alles in je schuur overzichtelijk. Plaats je spullen zo veel als mogelijk van de grond en gooi weg wat je niet nodig hebt. Zorg er ook voor dat je je schuur een keer volledig leeghaalt wanneer je overlast hebt. Op deze manier verstoor je de nestplekken van de muizen en zullen ze eerder vertrekken.

muis in schuurMaak je schuur muisdicht

Wanneer je schuur netjes en opgeruimd is is het zaak om deze dicht te maken zodat muizen niet meer binnen kunnen komen. Een muis heeft slecht een cm ruimte nodig om ergens binnen te kunnen komen dus zelfs de kleinste gaatjes moeten dicht.

Stootvoegen kan je dichtmaken met bijenbekjes, hierdoor kunnen muizen niet meer in de stenen muur komen. Kleine gaatjes kan je dichtmaken met staalwol en een zacht blijvende kit. Dit is goedkoop en eenvoudig om te doen. Grotere openingen kan je dichtmaken met stalen plaatjes. Eenvoudig op maat te knippen met een metaaltang en vervolgens te schroeven of plakken.

Heel veel heb je bij schuren een ruimte onder de deur zitten. Dit is een veelgebruikte ingang voor muizen en kan eenvoudig worden dichtgemaakt met een weringsborstel. Online zeer eenvoudig te bestellen.

Bestrijding uitvoeren

Wanneer je nog steeds last hebt van muizen dan kan je overgaan tot bestrijding hiervan. Je kunt klapvallen en doosjes gif plaatsen. Onze voorkeur gaat uit naar klapvallen met bijvoorbeeld pindakaas als lokstof, dit geeft zeer goede resultaten. Aan de buitenkant van de schuur zou je bij hardnekkige overlast ook nog likdozen met klemmen kunnen plaatsen maar wanneer je de wering goed hebt aangebracht zou dit niet nodig hoeven zijn. Let op met lijmvallen en lijmplanken, die zijn streng gereguleerd.

Professional inschakelen

Wanneer je het met bovenstaande tips niet voor elkaar krijgt kan je er altijd voor kiezen om een ervaren ongediertebestrijder in de hand te nemen. De kosten hiervan zullen tussen de 75 en 125 Euro per bezoek bedragen. Veelal zijn meerdere bezoeken noodzakelijk. Hou hier rekening mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *