7 Tips om rattenoverlast te voorkomen

7 Tips om rattenoverlast te voorkomen

Wanneer je overlast hebt van ratten dan is dit zeer vervelend. Het zijn diertjes die ziektes over kunnen brengen, ze vervuilen de boel en mensen zijn er bang van. Kortom, genoeg redenen om er zo snel mogelijk vanaf te komen. Dit lijkt eenvoudig, maar dat is het helaas niet. Ratten zijn schuwe dieren die niet zomaar in iedere val trappen. Belangrijk is dat je in eerste instantie moet zien te voorkomen dat je overlast krijgt, tips hiervoor nemen we ook mee in onderstaande.

7 Tips om rattenoverlast te voorkomen

  1. Zorg er voor dat ratten zich niet kunnen verschuilen. Hou je tuin overzichtelijk, maar er geen vuilstort van waar ratten schuilhouden. Wat je niet nodig hebt opruimen. Zorg er ook voor dat je planten overzichtelijk zijn. Een bos met onkruid geeft ideale nestelmogelijkheden.
  2. ratRatten komen op voedsel af, let daarom op dat er geen voedsel voor handen ligt. Hierbij kan je denken aan voedsel in huis wanneer je ratten in huis hebt. Stop eten altijd in afgesloten bakken. Buiten oppassen met het voeren van eenden en vogels. Broodkruimels en vogelvoer hebben een enorme aantrekkingskracht op ratten.
  3. Hou je buren in de gaten. Wanneer je merkt dat buren in de omgeving oorzaak kunnen zijn van de rattenoverlast ga dan netjes met ze in gesprek en maak het onderwerp ook gewoon bespreekbaar.
  4. Hou kieren van je woning, schuur en bedrijf dicht. Voorkomen is beter dan genezen. Wanneer je zorgt dat ratten niet binnen kunnen komen zal je binnen ook geen bestrijding hoeven uitvoeren. Gaten en kieren kun je vaak eenvoudig dichtmaken met weringsgaas of pannenspons. Vervolgens kit je dit netjes af met een zacht blijvende kit of een kit met de naam “muisstop”. Stootvoegen in de buitenmuur kan je dichtmaken met bijenbekjes of RVS weringsgaas. Het is belangrijk dat ventilatie kan blijven plaatsvinden dus sluit ze nooit helemaal af.
  5. Op het moment dat je alle wering voor elkaar hebt is het tijd om met de daadwerkelijke bestrijding te beginnen. Het plaatsen van klemmen is een effectieve en duurzame methode. Binnen plaats je de klemmen los op plekken waar de ratten komen. Buiten plaats je de klemmen in zogenaamde voorkisten, deze zijn online eenvoudig te vinden. Als lokstof op de klem kan je het beste pindakaas of tempeh gebruiken, dit werkt zeer goed. Controleer de klemmen dagelijks op vangsten. Het kan met ratten zomaar enkele dagen duren voordat je ze te pakken hebt, ze zijn erg schuw voor nieuwe dingen.
  6. Het gebruik van gif tegen ratten is effectief maar tegenwoordig door vernieuwde wetgeving tegenwoordig niet meer toegestaan.
  7. Je zou eventueel kunnen proberen om vangkooien te plaatsen. Dit is niet heel gebruikelijk bij rattenoverlast, maar als je de ratten niet wilt doodmaken dan is dit wel een goed alternatief voor de klemmen.
PestiNext

Deze professionele rattenvoerdoos is geschikt voor het plaatsen van rodenticiden. Bij grote overlast van ratten zijn deze compacte rattenvoerdozen uitermate geschikt. Kenmerken rattenvoerdoos compact model hoogwaardig PP-kunststof zeer gebruiksvriendelijk makkelijk schoon te maken ergonomisch...

ValueStar

Heb jij ook last van ratten? Dit is erg vervelend! Deze rattenval van ValueStar is de perfecte oplossing hiervoor.Deze stevige rattenval is hier erg geschikt voor. De rattenval wordt kant en klaar geleverd en is zeer eenvoudig op te zetten.Kenmerken ValueStar Rattenval:- herbruikbaar- werkt snel...

Bestrijdingsproducten.nl

100% pakkans snel vangen van ratten herbruikbare val, gaat daardoor zeer lang mee zeer makkelijk te plaatsen en scherp te stellen Ratten voerdoos met rattenklem voor veilig gebruik Met deze ratten voerdoos met rattenklem kunt u veilig ratten vangen. Ook als er huisdieren en/of kinderen in de...

PestiNext

PestiNext rattenkist - rattenvoerdoos inclusief rattenklem De PestiNext rattenkist / rattenvoerdoos met rattenklem is een professionele oplossing voor effectieve en veilige bestrijding van ratten. Deze duurzame rattenvoerdoos biedt een combinatie van een voerstation en een rattenklem, waardoor je...

Exett

Heb je last van ratten in huis, tuin of bedrijfspand? Maak je geen zorgen, wij hebben de oplossing! Onze set van 4 extra sterke rattenvallen van het merk Exett is de perfecte keuze. Deze groot formaat, makkelijk te spannen rattenvallen hebben scherpe tanden waardoor de rat niet kan ontsnappen....

Professionele hulp inroepen bij rattenoverlast

Zoals je ziet kun je voldoende zelf proberen om overlast van ratten tegen te gaan. Mocht dit uiteindelijk allemaal niet lukken dan kan je altijd professionele hulp van ongediertebestrijding inschakelen. Ze zien de overlast vanuit hun professionele en ervaren visie en kunnen daardoor de bestrijding vaak snel voor je oplossen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *