vliegenlampen

Alles over vliegenlampen: tips bij het kopen van een vliegenlamp

Je bent ze ongetwijfeld al op vele plekken in je leven tegengekomen, die lampen aan de muur of plafond in winkel of restaurant. Dit zijn zogenaamde vliegenlampen met als doel het tegengaan van overlast van vliegende insecten. vliegenDit uiteraard met als reden om je producten veilig en hygiënisch te verwerken en er ook voor te zorgen dat je klanten / bezoekers geen fysieke last krijgen van insecten.

Wanneer je in een restaurant of snackbar komt waar ze wel vliegenoverlast hebben, maar je geen vliegenlamp ziet hangen kan je beter weer vertrekken en ergens anders gaan eten. Vliegen kunnen namelijk ziektes overbrengen. Het is de plicht van een restaurant om overlast van ongedierte te voorkomen, hier horen ook vliegen bij.

Vliegenlamp met hoogspanningsrooster

Deze lampen worden ook wel elektrocutie lampen genoemd. Het blauwe Uv-licht trekt vliegende insecten aan, deze komen vervolgens bij de lamp en doordat deze lamp een rooster heeft dat onder spanning staat wordt het insect direct geëlektrocuteerd. Dit is een kwestie van een honderdste en je hoort het ook nog eens duidelijk vanuit de lamp. Het is een zeer effectieve manier die vroeger de standaard was. Tegenwoordig is deze manier zeker geen standaard meer omdat het bepaald geen hygiënische vorm van bestrijding is.

Doordat het insect tegen het spanningsrooster aan komt spat het ook volledig uit elkaar. Er zit wel een opvangbakje onder de lamp die de dode insecten opvangt, maar desondanks vliegen er minuscule deeltjes insect door de ruimte. Deze kunnen op eten terecht komen of op andere plekken waar je ze niet wilt hebben en dat kan voor onveilige en onhygiënische problemen zorgen.

Dit is de reden dat je ze tegenwoordig niet veel meer ziet en professionele ongediertebestrijders direct zullen adviseren om een vliegenlamp met lijmplaat aan te schaffen, deze is hieronder beschreven. Een nadeel van de elektrocutielamp is dat het vaak lastig is om de insecten te determineren omdat ze uit elkaar gespat en verbrand zijn.

Vliegenlamp met lijmplaat

Ook de vliegenlampen met kleefplaat zijn voorzien van de blauwe UV-lampen die insecten aantrekken. Achter de blauwe lampen zit de kleefplaat (deze wordt ook wel lijmplaat genoemd) waar de vliegen op gaan zitten. Door de kleefkracht van de lijm zitten de insecten direct vast en kunnen geen kant meer op. Dit is dus een zeer effectieve manier van insecten vangen die ook nog eens hygiënisch is.

Het vervangen van de lijmplaat is bij vrijwel alle lampen kinderlijk eenvoudig. Bij het vervangen kan je direct zien wat voor een insecten je gevangen. Wanneer je hier bepaalde insecten in grote hoeveelheden hebt gevangen dan kan dat duiden op een probleem van bepaalde producten. Dit zouden voorraadaantastende insecten kunnen zijn waarbij direct ingrijpen noodzakelijk is.

Vliegenlamp kopen

Wanneer je een ongediertebestrijder in de hand hebt die periodiek op ongedierte komt controleren kan deze je zeker helpen bij de aanschaf van een vliegenlamp. Wanneer je deze niet hebt kan je eenvoudig een vliegenlamp in één van de vele webshops aanschaffen. De laatste jaren zijn de lampen al met Led-verlichting waardoor het stroomverbruik heel erg laag is. De prijzen zijn voor een normale vliegenlamp tussen de €140,- en €200,- Euro.

Ophangen gaat d.m.v. schroeven aan de muur of hangen aan het plafond. Bij het ophangen van de lampen moet je er altijd op letten deze niet te dicht op het plafond te monteren. Het blauwe licht kan weerspiegelen op het plafond waardoor je lamp minder effectief is. Ongeveer 50 – 75 cm van het plafond en het liefst op een hoogte waar je er nog makkelijk bij komt om de lijmplaat te vervangen is het beste.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *