vlooien in huis

Vlooien in huis: wat kan je doen om ze te bestrijden?

Misschien heb je het wel eens meegemaakt of zit je momenteel met het probleem, je leest dit tenslotte niet voor niets. Vlooien in huis. Een heel vervelend, smerig, moeilijk op te lossen probleem wat ook nog eens voor flinke irritatie kan zorgen omdat vlooien vervelend en pijnlijk kunnen bijten.

Bij sommige personen kunnen veel vlooienbeten zelfs leiden tot huidinfecties doordat ze blijven jeuken en ze blijven krabben. Natuurlijk wil je dit punt voorkomen en daarom hebben we hieronder een aantal tips beschreven die je kunt gebruiken bij overlast van vlooien in huis.

Dieren nakijken

dieren nakijken op vlooien in huisOver het algemeen zijn huisdieren de oorzaak van de vlooien in huis. Honden en katten komen lekker buiten en het kan natuurlijk zomaar gebeuren dat er vlooien op ze springen. Vervolgens komen de huisdieren weer lekker mee naar binnen en gaan in hun mand of lekker op de bank liggen en kunnen de vlooien hier vervolgens naar toe gaan.

Het is belangrijk om bij het vermoeden van vlooien direct je huisdier te kammen om te controleren of er vlooien aanwezig zijn. Bij twijfel is het verstandig om langs de dierenarts te gaan. Vlooien bij huisdieren zijn makkelijk op te lossen met pillen of druppels, hier is de dierenarts uiteraard bekend mee.

Goed schoonmaken

Wanneer je eenmaal vlooien in huis hebt, is het belangrijk dat je echt veel gaat stofzuigen en schoonmaken. Kleden uit de hondenmand of kattenmand op 60 graden wassen. Zowel de vlooien als de eitjes gaan op deze temperatuur dood. Het huis stofzuigen is essentieel. Wanneer je tapijt hebt dit vooral goed zuigen, met name op de plekken waar je niet veel loopt. Maar ook de stoffen bank, kleden en de deurmat zijn essentieel.

Met stofzuigen heb je grote kans dat je zowel de vlooien als de eitjes opzuigt, zeker als je gebruik maakt van een sterke bouwstofzuiger, die hebben vaak extra zuigkracht! Als de overlast van vlooien nog niet als te groot is moet je het op deze manier onder controle kunnen krijgen. Vergeet overigens ook zeker niet de bedden in huis vaak te verschonen!

Professionele bestrijder inschakelen

Wanneer je de overlast van vlooien niet onder controle krijgt, is het verstandig om een ongediertebestrijder in te schakelen. Deze zullen een natte oppervlaktebehandeling in je huis uitvoeren. Dit doen ze door bestrijdingsmiddelen in water op te lossen en je huis mee in te spuiten.

De vloer, plinten, kleden, etc… het water zal oplossen en er blijft een residu achter waar de stof in zit waar vlooien niet tegen kunnen. Deze stof blijft enkele weken werkzaam. Na een week of 6 is het aan te raden om de volledige behandeling nog een keer uit te laten voeren tegen uitgekomen eitjes. Als je dit niet doet, heb je kans dat de vlooienplaag weer kan uitbreiden.

De kosten voor een dergelijke behandeling zijn een beetje afhankelijk van het formaat van je woning, maar lopen al snel richting enkele honderden Euro’s. Het is een intensieve behandeling die veel tijd kost. Tijdens de behandeling mag je overigens niet thuis zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *