Wesp

Wespennest in de schuur

Zodra de temperaturen in het voorjaar weer een beetje aantrekken zullen de eerste koninginnenwespen uit de winterslaap komen en op zoek gaan naar een geschikte plek om een nest te bouwen. Dit zou zomaar jouw schuur kunnen zijn. Over het algemeen is een schuur een plek waar je niet dagelijks komt. Het kan daarom even duren voordat je door hebt dat er een wespennest in je schuur aanwezig is. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen en voorzichtig zijn is daarom erg belangrijk als je het vermoeden hebt van een wespennest.

Vermoedens en voorzichtig zijn

wespennestWanneer je het vermoeden hebt dat er een wespennest in je schuur aanwezig is moet je echt heel voorzichtig zijn. De belangrijkste oorzaak van je vermoedens zal ongetwijfeld de hoeveelheid wespen zijn die op en af een kleine ingang in je schuur vliegen. Het hoeft niet zo te zijn dat het nest direct naast de vliegingang gemaakt is, dat is precies hetgeen wat het zo gevaarlijk maakt. Wespen kunnen agressief worden als ze worden gestoord of zich bedreigd voelen. Ze zullen alles doen om het nest te beschermen.

Je kunt zelf op zoek gaan naar het nest maar dit is absoluut niet aan te raden. Stel je voor dat je spullen gaat verplaatsen en je hiermee het nest beschadigd. De kans op een flinke aanval van de wespen is dan heel groot.

Ga niet zelf rommelen

Zelfs als je niet bang bent voor wespen is het absoluut niet zelf aan te raden om te gaan rommelen met het nest. Maak nooit de vliegopening dicht, de wespen zullen op zoek gaan naar een nieuwe uitgang en zullen deze ook zeker vinden. Ga ook niet met vuur aan de slag, je zult niet het eerste schuurtje hebben dat in vlammen op gaat. Er zijn wel diverse middelen te koop voor particulieren om een nest te bestrijden, maar doe dit alleen als je een imkerpak aan hebt en weet wat je doet.

Schakel een professional in

Ondanks het feit dat we bij veel soorten ongedierte met tips komen om zelf te kunnen bestrijden doen we dat met wespen niet. Ons advies is te allen tijde om een gediplomeerde ongediertebestrijder in te schakelen.

De kosten hiervoor zijn meestal tussen de 60 – 90 Euro. Een professionele bestrijder heeft altijd een imkerpak aan en let altijd op zijn / haar eigen veiligheid maar ook op de veiligheid van de omgeving. De bestrijding zal worden uitgevoerd met een wit poeder wat in het nest gespoten wordt. Dit is zeer effectief en binnen 2 – 24 uur zal er geen activiteit van wespen meer mogen zijn. Mocht dit niet zo zijn de bestrijder nog een keer bellen dat ze de bestrijding kosteloos (onder garantie) nogmaals moeten uitvoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *